Wet DBA

De wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties) vervangt sinds 2016 de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie). De wet DBA is er om zzp’ers en opdrachtgevers duidelijkheid te geven over de arbeidsrelatie die jullie aangaan.

Belangrijke informatie over de wet DBA

Helaas heeft de wet niet de duidelijkheid gebracht die er van verwacht werd. De wet is en blijft van kracht, maar wordt tot 1 januari 2021 niet volledig gehandhaafd. Er wordt gewerkt aan nieuwe regelgeving. Deze nieuwe regelgeving wordt niet eerder dan 2021 verwacht.

Download hier een voorbeeld modelovereenkomst:

Modelovereenkomst geen werkgeversgezag
Modelovereenkomst wel werkgeversgezag
Modelovereenkomst vrij vervanging


Bekijk hieronder de meestgestelde vragen over de wet DBA/modelovereenkomst.

Wet DBA

Wat is het verschil tussen de VAR en de Wet DBA?

Je kunt vanaf 1 mei 2016 geen verklaring meer aanvragen bij de Belastingdienst om vooraf te weten hoe de Belastingdienst de werkzaamheden zoals vermeld in je VAR-verklaring, beoordeelt. Om toch vooraf duidelijkheid te hebben over hoe de Belastingdienst je werkzaamheden voor een bepaalde opdrachtgever beoordeelt, kun je werken op basis van een modelovereenkomst. Dit zijn overeenkomsten die door de Belastingdienst zijn goedgekeurd en de Belastingdienst verklaart dat wanneer op grond daarvan wordt gewerkt, zij de betreffende arbeidsrelatie niet aanmerken als een dienstbetrekking waarvoor loonheffingen moeten worden ingehouden en afgedragen. Werken op basis van een modelovereenkomst heeft geen vrijwarende werking voor jou of je opdrachtgever. Wanneer de Belastingdienst constateert dat je feitelijk niet conform de modelovereenkomst werkt of hebt gewerkt, kan dit tot gevolg hebben dat er alsnog een dienstverband wordt aangenomen en je opdrachtgever loonheffingen dient af te dragen.

Waar moet ik op letten bij het gebruik van een modelovereenkomst?

Een modelovereenkomst is grotendeels hetzelfde als ieder andere overeenkomst van opdracht. De modelovereenkomst regelt primair de rechten en plichten van opdrachtnemer en opdrachtgever. Daar komt voor de modelovereenkomst nog bij, dat deze vanwege de zogenaamde kernbepalingen volgens de fiscus iets zegt over de vraag of voor de werkzaamheden die in die overeenkomst worden geregeld loonheffingen moeten worden ingehouden en afgedragen. Van belang is dus om goed te weten wat je afspreekt en om je daar, zeker voor wat betreft de kernbepalingen, aan te houden. De praktijk mag dus niet afwijken van wat er in de overeenkomst staat.

Is een modelovereenkomst verplicht?

Het gebruik van een modelovereenkomst is niet verplicht. Je gebruikt de modelovereenkomst op het moment dat je er niet helemaal zeker van bent of je opdracht wel of niet in loondienst wordt uitgevoerd. Als jij en je opdrachtgever werken volgens de bepalingen in de modelovereenkomst hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en af te dragen. Er is geen gevaar voor boetes of naheffingen.

Specifieke vraag? stel je juridische vraag. Waar kunnen we jou mee helpen?

Stel je vraag aan onze experts

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.