Kennis- & Informatiecentrum

Zorg dat jij altijd goed op de hoogte bent en download de gratis informatiefolders

Download de gratis informatiefolders

Als zzp'er moet je van een hoop wat weten; hoe werf je klanten? Hoe stel je een duidelijk contract op en hoe onderhandel je over je toekomst?

Download de folders en ga goed voorbereid aan de slag.

Klanten werven via sociale media

Hoe zet je social media in om onder de aandacht te komen en blijven bij je (potentiële) klanten? In deze folder leggen we je haarfijn uit hoe je social media-kanalen als Facebook, Twitter en LinkedIn kunt inzetten.

Stappenplan starten als zzp'er

Overweeg je om aan de slag te gaan als zelfstandige? Er komt veel op je af als zzp'er! Wees goed geinformeerd en wees goed voorbereid als je start. Dit stappenplan helpt je op weg naar een zelfstandig bestaan.

Algemene voorwaarden en contracten voor zzp'ers

Voordat je aan een opdracht begint is het belangrijk om heldere afspraken te maken én vast te leggen. In deze folder lees je hoe je dit moet doen. Ook lees je wat jouw rechten en plichten zijn bij het afsluiten van een contract en het gebruik van een (model)overeenkomst.

Hoe bouw je als zelfstandige een financiële buffer op?

Als zelfstandig ondernemer heb je geen vast inkomen. Daarom is het verstandig om wat extra geld achter de hand te hebben om de wisselingen in je inkomen op te vangen. Hoeveel heb je nu eigenlijk nodig? en hoe doe je dit? Dit lees je in de folder.

Succesvol als zzp'er onderhandelen over je uurtarief

Een goed uurtarief is belangrijk om te kunnen voorzien in je levensonderhoud, maar ook voor situaties op een later moment (ziekte, pensioen). Hoe onderhandel je over je uurtarief zodat je er uithaalt wat er in zit?

Succesvol klanten werven voor zzp'ers

Zonder klanten geen inkomsten. Hoe vind jij die klanten én hoe vinden die klanten jou? Niet alleen in drukke periodes maar juist ook als het wat rustiger is. In deze folder helpen we je op weg om succesvol nieuwe klanten te werven.

Hoe bouw je als zzp'er een buffer op?

Als zelfstandig ondernemer heb je geen vast inkomen en ben je volledig aangewezen op jezelf. Daarom is het verstandig wat extra geld achter de hand te hebben om de (mogelijk sterke) wisselingen in je inkomen op te kunnen vangen.

FAQs voor zzpers in de coronacrisis

Wat zijn de gevolgen van het coronavirus voor zelfstandig ondernemers. hoe kun je voorkomen dat je als opdrachtnemer opdrachten, en dus inkomsten, kwijtraakt? We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden daarop in deze brochure voor je op een rijtje gezet.

Alles over de TOZO voor zzp'ers in de coronacrisis

Het kabinet neemt maatregelen om de werkgelegenheid in nederland te behouden. één van de maatregelen is de tozo, de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers.

In deze brochure lees je alles over de tozo én de meest gestelde vragen en antwoorden over de tozo en belastingmaatregelen overzichtelijk op een rijtje.

Horeca Herstart Handboek

Een speciaal handboek met alle maatregelen, tips en tricks omtrent corona op een rij, zodat jij een vliegende herstart kan maken in jouw werk. In samenwerking met de Gastvrijheidscoach.

Een onmisbaar handboek waarin je antwoord vindt op lastige vragen zoals 'Hoe ga je straks om met mensen die alcohol op hebben en zich totaal niet aan de regels houden?' en vele tips die je kunt gebruiken in je werk. Leden kunnen inloggen om het handboek direct te downloaden.

MLT-advies voor zzp'ers aan het nieuwe kabinet

Het MLT-advies is een gezamenlijk advies van vakbonden, werkgevers en kroonleden aan het nieuwe kabinet. Het advies is door het ledenparlement van de FNV met ruime meerderheid aangenomen en gaat over hoe de wetgeving aan te passe

Specifieke vraag? Heb je een specifieke vraag aan één van onze ZZP experts?

Stel je vraag aan onze experts

Vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Naar contactformulier

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.