Erwin Gosselink voorgedragen als secretaris-penningmeester

05-04-2023

Erwin Gosselink is door de selectiecommissie, het bestuur en de Raad van Toezicht van FNV Horecabond voorgedragen als kandidaat secretaris-penningmeester. Als het Ledencongres deze voordracht op 22 mei bekrachtigd wordt de 38-jarige Gosselink de opvolger van de onlangs vertrokken Esther de Jong.

          

Voor de medewerkers en leden is Gosselink geen onbekende. Sinds juli 2020 is hij voor FNV Horecabond manager juridische zaken. “Ik ben vereerd dat ik word voorgedragen en dat het bestuur en de RvT mijn kandidatuur steunen.”

In zijn nieuwe rol wil hij graag verder bouwen aan de mooie organisatie, zoals die is neergezet. “Ik zie het als mijn opdracht om te blijven zorgen voor verbinding tussen onze missie en visie enerzijds en actieve leden en werkorganisatie anderzijds.” Daarbij gaat hij verder op de lijn die is ingezet, met veel ruimte voor innovatie. “In een organisatie waar veel energie zit. FNV Horecabond voelt voor mij vanaf het eerste moment als een ideale match.”

Zijn stijl omschrijft hij als verbindend. “Deze rol past bij mij omdat ik de passie voel die de mensen hebben voor hun vak. Net als in onze branches staat of valt het resultaat bij een goed team, en zijn het de mensen die het verschil maken.”

Gosselink werkte voor zijn komst naar FNV Horecabond als advocaat. “Waar ik als advocaat meestal voor de rechten van een individu opkwam, doen we dat bij de vakbond ook voor het collectief, waardoor je meer mensen raakt. Dat geeft me erg veel voldoening.” 

Hoe zit het met zijn eigen ervaring in de sectoren? Lachend: “Tegenwoordig leg ik ook veel bedrijfsbezoeken af in mijn privétijd, ik hou erg van uit eten gaan.”

‘Selectiecommissie met verve overtuigd’

Bert Veldman, voorzitter selectiecommissie: "Erwin kennen we al een aantal jaar als waardevolle en gedreven collega van onze bond. Hij heeft de selectiecommissie met verve overtuigd dat hij zich als bestuurder tot het uiterste zal inspannen om de vereniging verder te laten groeien en versterken, zodat we nog beter vakbondswerk kunnen verrichten."

 

Verkiezing tijdens Ledencongres maandag 22 mei

Tijdens het Ledencongres in het Spoorwegmuseum Utrecht staat de verkiezing van secretaris-penningmeester op de agenda. Als lid heb je hierbij een belangrijke stem. Daarnaast praten we je bij over de ontwikkelingen in onze sectoren en kun je een tweetal interactieve workshops volgen! 

Meld je aan voor het Ledencongres

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.