Blijf jezelf ontwikkelen met STAP-subsidie!

31-08-2022

Jezelf blijven ontwikkelen vinden wij super belangrijk bij Hospitality Academy, het opleidingsplatform van FNV Horecabond. Van aandacht besteden aan je ontwikkeling word je namelijk meer tevreden, gelukkiger en gezonder! Het goede nieuws is dat je sinds maart 2022 nu nog makkelijker aan je ontwikkeling kunt werken door gebruik te maken van je eigen STAP-budget. Als werkende of werkzoekende kun je elk jaar een budget van maximaal €1000,- aanvragen on te investeren in jouw verdere ontwikkeling om zo je positie op de arbeidsmarkt te versterken.

Meer over het STAP-budget
De subsidie die je aan kunt vragen heet STAP, dit staat voor Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Doel van het STAP-budget is dat jij meer je eigen regie kunt nemen in je ontwikkeling en loopbaan. Zo blijf je ook duurzaam inzetbaar op de arbeidsmarkt. Je kunt elk kalenderjaar maximaal één opleiding volgen met STAP-budget. Voor een opleiding kun je tot maximaal €1000,- subsidie toegekend krijgen.

Hospitality opleidingen voor jou!
In samenwerking met horeca-opleider Picabia hebben we een aantal opleidingen voor je uitgekozen die je kunt volgen met de STAP-subsidie. De opleidingen die je op dit moment bij ons kunt volgen zijn:


Hoe vraag ik STAP-budget aan?
Je meldt je eerst aan voor één van onze trainingen die we in samenwerking met Picabia aanbieden. Van Picabia ontvang je na je aanmelding een STAP-aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om jouw STAP-budget aan te vragen. Zodra je jouw STAP-aanmeldbewijs hebt, kun je via deze website van het UWV heel gemakkelijk jouw STAP-budget aanvragen. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Onderstaande video legt het aanvraagproces eenvoudig uit.

Aanvraagperiodes
Vanuit de overheid is in totaal 160 miljoen euro beschikbaar dat verdeeld wordt over 5 aanvraag-tijdvakken. Elke twee maanden start een nieuwe aanvraagperiode. Is het budget voor een tijdvak op? Dan zul je moeten wachten tot het volgende tijdvak om opnieuw een aanvraag te doen. Het volgende moment om STAP-budget aan te vragen is vanaf dinsdag 1 november 2022 om 10:00. Wees er snel bij, want op=op! Zorg ervoor dat je je voor die tijd al aangemeld hebt voor één van de opleidingen, zodat je ruim op tijd van Picabia een STAP-aanmeldbewijs kunt ontvangen.

In 2022 kun je nog STAP-budget aanvragen in de volgende periodes:


Aan welke voorwaarden moet ik voldoen?


Let op: Ook als je lid bent van FNV Horeca, FNV Catering of FNV Recreatie kun je de opleidingen alleen kosteloos volgen met STAP-budget. 

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.