Kijktip: Rapportage zzp'ers in de schulden

11-01-2021

Maandagavond (11 januari) is er weer een speciale reportage van het onderzoeksjournalistieke programma Pointer te zien op NPO 2. Dit keer duiken de makers in de schulden van zzp'ers in tijden van corona.

Zwaar weer
Veel zzp'ers zitten momenteel in financieel zwaar weer en moeten binnenkort wellicht een beroep doen op de schuldhulpverlening. Zo zag taxichauffeur Marko zijn ritten - en daarmee zijn inkomsten - drastisch afnemen in het afgelopen jaar. Normaal rijdt hij zijn klanten naar Schiphol en het café, maar nu staat zijn auto vaker stil dan ooit.

Problematische schulden
Marko heeft wel overheidssteun ontvangen voor de gederfde inkomsten, maar hij kan het hoofd nauwelijks nog boven water houden. Hij is niet de enige: sinds de coronacrisis kampen veel zzp'ers met minder inkomsten. De zzp'ers met problematische schulden nemen fors toe, maar zijn de gemeenten wel klaar voor de verwachte golf aan ondernemers die straks schuldhulpverlening nodig zijn?

Pointer is op maandag 11 januari om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Pointer terugkijken bij Gids.tv

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.