Gratis loopbaanadvies: iets voor jou?

28-10-2020

Door de coronacrisis zijn veel mensen hun baan verloren. Ook in de hospitalitysector zijn veel mensen hard geraakt. Misschien ben jij wel werkloos geworden of dreig je jouw baan binnenkort kwijt te raken. Wij helpen je verder met gratis loopbaanadvies van één van de coaches van Menea.

Gratis loopbaanadvies via NL leert door.
Als onderdeel van de steunpakketten van de overheid kun jij een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de 'NL leert door'-regeling. Door de coronacrisis zullen veel werkenden zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en helaas betekent dat soms ook ander werk. Om werkenden hierin tegemoet te komen is de subsidie 'NL leert door' in het leven geroepen, waarbij je kosteloos een ontwikkeladvies kunt volgen bij een loopbaanadviseur. Wees er wel snel bij, want er zijn in totaal slechts 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

FNV Horecabond en Menea
FNV Horecabond is een samenwerking aangegaan met adviesbureau Mens en Arbeid (Menea), zodat ook jij gebruik kunt maken van zo'n gratis adviestraject. Houd er wel rekening mee dat er maar een beperkt aantal trajecten zijn, wees er dus snel bij.

Hoe ziet het loopbaantraject van Menea er uit?
Het loopbaantraject zal beginnen met een loopbaanscan om te kijken naar jouw situatie, arbeidsmarktpositie en jouw wensen. Hierna volgen een aantal één-op-één gesprekken, want zo leert de adviseur ook jou als persoon kennen en kan de adviseur jou van advies voorzien op basis van je antwoorden. Het één-op-één gesprek zal een persoonlijk of digitaal gesprek zijn. Het traject eindigt met een loopbaanadvies en ontwikkelplan waarin je de stappen terugvindt om jouw loopbaandoel te verwezenlijken. Het hele traject zal zo'n 4 tot 6 weken duren.

Voor wie?
Werk je in loondienst, ben je zzp'er of zit je tijdelijk zonder werk? Het gratis loopbaanadvies is geschikt voor iedereen. Een lidmaatschap van FNV Horecabond is niet vereist.

Hoe meld ik me aan?
Via het formulier op ons platform Hospitality Academy kun jij je aanmelden voor een loopbaanadviestraject bij Menea. In december zal Menea telefonisch contact met je opnemen om de regeling en het traject verder toe te lichten.
Aanmelden kan tot 1 december.
 

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.