‘Persoonlijk gegroeid door lidmaatschap hoofdbestuur, waardevol voor de sector’

12-10-2020

Het Ledencongres van FNV Horecabond kiest in november zeven nieuwe leden voor het hoofdbestuur. Tot eind oktober kun je je verkiesbaar stellen. Wat heeft het lidmaatschap van het hoofdbestuur de afzwaaiende leden Carlo Snoek (28) en Michel Hooglugt (54) gebracht?

Snoek was de afgelopen tweeënhalf jaar lid van het hoofdbestuur. In mei nam hij al afscheid. “Omdat ik bij de bond ging werken, dat was niet meer te verenigen.” Zijn kandidaatschap voor een bestuursfunctie kwam op zijn pad, vertelt hij. “Ik had de Young Academy gedaan, was werkzaam in de recreatie bij Center Parcs en daar actief in de ondernemingsraad”, vertelt Snoek. “Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en dat kon niet binnen mijn werk. Toen kwam dit voorbij.”

Ook Hooglugt rolde er als vanzelf in als hoofdbestuurder “Ik zat destijds in de cao-commissie catering en daar trok ik regelmatig mijn mond open. Vandaar dat ze mij hebben gevraagd.” Als voorzitter van de ondernemingsraad bij KLM Catering had hij al bestuurlijke ervaring. “Ik zag dit als verdieping van wat ik toen deed.” Hooglugt, werkzaam bij KLM Catering, moet diep graven hoe lang hij al lid is. “Al ruim 17 jaar”, blijkt als het het heeft nagekeken.

Persoonlijk gegroeid

Beiden noemen het bestuurschap leerzaam. “Ik heb veel mensen binnen de vereniging leren kennen en mezelf kunnen ontwikkelen”, vertelt de enthousiaste Snoek. “Je doet kennis op van begrotingen en van zaken als reorganisaties, maar vooral ook veel kennis van de sectoren. Het was ook een mooie afwisseling van mijn werk bij Center Parcs.” Ook op persoonlijk vlak groeide hij. “Het heeft me wel tot inzicht laten komen wat belangrijk is in het leven.”

Hooglugt sluit zich daarbij aan: “Het heeft me laten groeien als mens. Je gaat met een bredere achtergrond naar zaken kijken.” De bestuurlijke ervaring verruimde zijn blik op werk en leven. “Je bekijkt problemen en oplossingen van verschillende kanten, je krijgt inzichten, doorziet het politieke spel dat erachter zit.”

Invloed op de koers zichtbaar

Lid zijn van het bestuur is ook vooral belangrijk voor het functioneren van de bond, waar je werkgever van de dagelijkse bestuurders bent en hen van advies voorziet over wat er in de sector speelt en welke kant het op moet. “Op die manier heb je invloed op de koers en de beleidswijzigingen die de vereniging doormaakt” ligt Snoek toe. “Je bent eindverantwoordelijk daarvoor, je overlegt op hoofdlijnen waar je naartoe gaat. Je staat aan het stuur van de vereniging. Hooglugt:  “Je ziet je inbreng terug in de besluiten die genomen worden.”

Zou Snoek zich weer kandidaat stellen als dat mocht? “Absoluut. Het is echt een mooie verrijking naast je werk in de horeca, catering of recreatie. Je kunt op bestuurlijk niveau iets doen voor je collega’s in de sector.”

Serieuze functie

Het is wel een serieuze functie, benadrukt Hooglugt. “Je moet je wel goed voorbereiden op een vergadering van het hoofdbestuur, het is niet zomaar van ga maar zitten en praat maar mee. Je moet ingelezen zijn en je mond durven openen. Anders heeft het geen zin om dit te gaan doen.”

Snoek: “Maar je moet je niet terug laten schrikken door gebrek aan bestuurlijke ervaring, het gaat om de ervaring die je meebrengt uit de sector en dat je je wilt inzetten voor je collega’s en de sector sterker wilt maken.” Hooglugt denkt er net zo over: “Je moet vooral een teamspeler zijn, bereid zijn om te willen leren, niet alles binnen willen halen. Soms gaat het anders dan je denkt. Het is vooral al doende leert men. Als je inzet toont, nieuwsgierig en leergierig bent, dan is dat een mooie basis om van toegevoegde waarde te zijn als hoofdbestuurder.”

Iets voor jou? Kandidaat stellen kan tot 30 oktober!

Of lees eerst het interview met Dick Koerselman, voorzitter FNV Horecabond, waarin hij helder is over de ambitie van de vereniging én de sectoren.

 

 

 

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.