Corona: onze antwoorden op veelgestelde vragen over het virus

15-12-2020

Wij krijgen veel vragen van onze leden over het coronavirus. Hier vind je ons overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over jouw rechten en plichten als zzp'er. 

FAQ: heropening horeca per 5 juni 2021
Lees hier

Definitie eet- en drinkgelegenheden
Het is verboden om een van de volgende inrichtingen geopend te houden: Inrichtingen waar ter plaatse eten of drinken wordt verkocht en genuttigd (eet-en drinkgelegenheden), met uitzondering van inrichtingen in bedrijven die niet voor het publiek toegankelijk zijn (bedrijfskantines en bedrijfscatering) en inrichtingen in hotels ten behoeve van de hotelgasten.

Let op! De uitwerking van de maatregelen voor restaurants en bars in hotels kan per gemeente of regio verschillend worden ingevuld. Dit kan afhangen van de lokale noodverordening.

Wat betekent de coronacrisis voor je als je zzp’er bent?
Lees meer informatie

Website TOZO is online: www.krijgiktozo.nl

**We hebben continue te maken met veranderende regelgeving , maar handelen naar de laatste berichtgeving.

Zelfstandige ondernemers die inkomsten derven en met financiële problemen zitten, kunnen een beroep doen op de 'Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers' (TOZO). De tijdelijke voorziening geldt in ieder geval tot 1 juli 2021 en kent 2 soorten ondersteuning: een uitkering voor levensonderhoud en een lening voor bedrijfskapitaal. De hoogte van de inkomensondersteuning is, afhankelijk van het inkomen en de huishoudsamenstelling, maximaal ca. € 1536 per maand (netto per 1 januari 2021). Er geldt in ieder geval tot 1 april 2021 geen vermogenstoets, wel een partnerinkomenstoets. De uitkering hoeft niet terugbetaald te worden. De lening voor bedrijfskapitaal bedraagt maximaal € 10.157,-. Uitstel van de aflossingsverplichting is mogelijk. Er wordt een verlaagd rentepercentage gehanteerd.


FAQ TOZO

Op de website van FNV Zelfstandigen vind je alle informatie en meest gestelde vragen over de TOZO.

Meer informatie

Bekijk ook de meestgestelde vragen van werkgevers en werknemers op de speciale pagina van de Rijksoverheid. Ook heeft de overheid actuele informatie over cruciale beroepsgroepen. Of kijk naar de informatie die het RIVM geeft op zijn website.

Inloggen Mijn FNV Zzp-hospitality

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.